Dar de ce scrii o carte?

Fiind întrebată de un bun prieten, acum ceva timp, ”Dar de ce scrii o carte? Pentru tine sau pentru ceilalți? Răspunsul meu, atunci, a fost clar și direct “Pentru ceilalți”.

În luna februarie, pe lângă faptul că eram în mijlocul unei perioade de depresie prelungite, și simțeam că am eșuat în toate aspectele vieții mele, am mers la acel control anual de rutină. Plus o mamografie, că vorba ceea…am trecut de 40, deși știu că nu o arăt. Gândurile mele de atunci erau: ”Când îți trece glonțul pe lângă ureche și totuși o atinge ușor, lasă o rană mică. Și realizezi, în imagini ce se succed rapid, ceea ce contează cu adevărat în viața ta. Și te întrebi… dar dacă?!”

Dar timpul trece și tu te întorci la rutină, cu un scor BIRADS 3 și cu o inimă cât un purice. Și cu frică și mii de scenarii. Sau nu.

Astăzi, la șase luni distanță, am mers la control convinsă fiind că Sunt Bine! Că acel scor (ceva posibil incipient pentru ceva posibil diagnostic terifiant) fusese prezent ca să mă trezească. Nu aș fi reușit să realizez că sunt adormită, dacă nu ajungeam atât de departe de mine. Și atunci, in februarie, Universul a zis că sunt fată bună și că mai merit o șansă. Și pentru că ajunsesem pe cea mai joasă treaptă în pivnița existenței mele de până atunci, nu m-am mai opus. Cred că nu mai aveam puterea să o fac. Și… m-am deschis fără așteptări. Din nevoia de a trăi, nu doar a exista. Și mi-am găsit calea, oamenii și persoana care să mă ghideze cu blândețe și bunătate, Moty Consulting. Și care să poată să mă ajute să mă găsesc. Autentică, bună și blândă. Puternică, sociabilă, efervescentă.

Si da. Scorul de azi e de 2. Și știam. O simțeam. Dar am lucrat mult pentru asta, la nivel mental, spiritual și emoțional. În acțiuni și experiențe. Dar mai ales, în iubirea față de mine și față de ceilalți.

De ce scriu o carte? Pentru că Știu, Sunt convinsă că va ajuta cel puțin o persoană să-și găsească drumul și să-și regăsească sensul. În povești, trăiri, gânduri și întâmplări.

Pentru cine scriu? Pentru toți. Iubirea e în toate direcțiile și vine din toate direcțiile!

PS. Că tot e luna Octombrie, luna dedicată conștientizării și prevenției cancerului de sân, dacă ești o femeie, te încurajez cu drag să faci un control. E mult mai ușor să previi decât să tratezi. Și ești iubire! De oferit și de primit! ❤

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *